Ingredienser: Mjöl (havre 16%, majs 14%, råg 10%), maltodextrin, havreprotein 13%, veg. olja (raps, solros, kokos) 9,5%, ärtprotein 9%, bananflinga 5%, modifierad stärkelse, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), blåbärspulver 1%, jordgubbspulver (jordgubbe, maltodextrin) 1%, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders, citronsyraestrar), vitaminer (C, niacin, E, pantotensyra, riboflavin, B6, tiamin, A, folsyra, biotin, K, D, B12). Produkten innehåller 26 % fullkornsmjöl.
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen.
Näringsvärde per portion (30 g pulver + 1 dl vatten)
| Energi | 534 kJ (127 kcal) |
| Fett | 3,9 g |
| – varav mättat fett | 0,7 g |
| – varav enkelomättat fett | 2,1 g |
| – varav fleromättat fett | 1,0 g |
| Kolhydrat | 17 g |
| – varav sockerarter * | 1,8 g |
| Fiber | 1,8 g |
| Protein | 4,9 g |
| Salt | 0,02 g |
| Vitamin A (RE) | 111 µg |
| Vitamin D | 2,0 µg |
| Vitamin E (a-TE) | 2,1 mg |
| Vitamin K | 3,0 µg |
| Vitamin C | 18 mg |
| Tiamin | 0,20 mg |
| Riboflavin | 0,17 mg |
| Niacin (NE) | 1,8 mg |
| Vitamin B6 | 0,14 mg |
| Folsyra | 21,9 µg |
| Vitamin B12 | 0,24 µg |
| Biotin | 2,2 µg |
| Pantotensyra | 0,63 mg |
| Kolin | 25 mg |
| Natrium | 6,6 mg |
| Kalium | 129 mg |
| Klorid | 25,5 mg |
| Kalcium | 165 mg |
| Fosfor | 133 mg |
| Magnesium | 27,6 mg |
| Järn | 2,6 mg |
| Zink | 1,2 mg |
| Jod | 27 µg |
*Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna.
Laktos: <0,01 g/100 g pulver och <0,01 g/portion.
Tillagning
- Mått: 1 msk (matskedsmått à 15 ml) = 5,4 g
- Dosering: 1 dl vatten +5 msk grötpulver
- Värm vatten till cirka 60 °C och häll 1 dl i en djup tallrik.
- Tillsätt 5 msk grötpulver under omrörning.
- Rör om gröten tills den fått rätt konsistens och är färdig att servera.
- En gröt som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Förvaring och sortering
- Förvara gröten torrt, mörkt och i normal rumstemperatur.
- En öppnad förpackning bör förbrukas inom en månad.
- Gröten är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- När gröten är slut ska ytterkartongen sorteras som pappersförpackning och innerpåsen som plastförpackning.
- Bäst före: Se förpackningens undersida.